+36 70 535 0262 hello@ccobato.eu
0 Termék

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Kevésbé ártalmas a Ccobato használata, mint a dohányzás?

Igen. A Ccobato csak formájában hasonlít a hevítőkészülékek dohánytölteteihez. Alapanyaga elsősorban tea és menta, és nem tartalmaz dohányt, nikotint és egyéb káros alapanyagokat. (Ahogyan a Healcier sem.)

Mi a különbség a Ccobato és a Healcier termékek között?

A két termék elve hasonló. A különbség az alapanyagokban van: míg a Ccobato zöldtea és oolong tea felhasználásával készül, és édesebb az ízvilága, addig a Healcier termékek alapját jelentő füstölt feketetea fanyarabb ízt ad.

Dohányterméknek számít-e a Ccobato?

Nem, a Ccobato nem dohánytermék. Egyáltalán nem tartalmaz dohányt, és nikotint sem.

Hatósági állásfoglalást kértünk a termékre, amelynek alapján nem esik a dohánytermék kategóriába.

Minden termék mentolos?

A termékek egyik alapanyaga a menta. Ez adja a mentolos ízt. A Healcier termékcsoportnak van két teljesen mentolmentes terméke, amelyet a mentolt nem kedvelő felhasználóknak lett kifejlesztve.

Honnan tudok készüléket beszerezni hozzá?

Magyarországon a nemzeti dohányboltokban különböző készülékeket lehet beszerezni. Ajánljuk az iBuddy dohányhevítő készülékeket is, amelyekről ITT tájékozódhat. A Ccobato saját hevítőkészülékei pedig a legjobb választást jelentik.

Rendeléssel kapcsolatos kérdések

Elrontottam a rendelésemet, mi a teendőm?

Kérünk, hogy mielőbb írj emailt nekünk, amelyben leírod, hogy mi a probléma, és mi kijavítjuk, amennyiben még nem került átadásra a csomag a futárnak. Ezért kérjük, hogy ne késlekedj.

Személyesen átvehetem a rendelésem?

Jelenleg nincs személyes átvételre lehetőség. Hamarosan várható, hogy lesz néhány városban.

Szállítással kapcsolatos kérdések

Mely országokba szállítotok?

A szállítás Magyarországról történik. De számos európai országba is szállítunk. A lehetséges országok listáját, és a kapcsolódó szállítási díjakat ITT találod.

Amennyiben nem látod a keresett országot, vedd fel velünk a kapcsolatot, és megnézzük, hogy megoldható-e a szállítás.

Mi történik, ha nem vagyok a szállítási címen, amikor jön a futár?

A csomagok érkezéséről az érkezés napjának reggelén kapsz értesítőt, amelyben szerepel egy háromórás időintervallum, hogy mikor érkezik a futár. Amennyiben már látod, hogy nem leszel az adott címen (otthon, munkahely, stb.), és nincs aki átvegye a csomagot, akkor jelezd a futárnak, beszélj meg vele egy másik időpontot a szállításra, illetve kérésedre a csomagot valamelyik általad megadott GLS csomagpontba is be tudják vinni, ahol alkalmas időpontban átveheted.

Nem találtad meg a választ a kérdésedre? Küldd el nekünk , és a lehető leghamarabb válaszolunk.

1 + 7 =

0
Kosarad